Vanaken (Club Brugge) wordt ereburger van Lommel: “Hoog tijd na prestatie PSG”

Vanaken (Club Brugge) wordt ereburger van Lommel: “Hoog tijd na prestatie PSG”

17-09-2021 17:27
5

Hans Vanaken scoorde de 1-1 tegen PSG namens Club Brugge in de Champions League en tijdens de interlandperiode maakte de middenvelder ook al indruk bij de Rode Duivels. Lommel is trots op Vanaken.

Burgemeester Bob Nijs laat aan Het Belang van Limburg weten dat Vanaken ereburger zal worden. “Wij zijn ongelofelijk trots op Hans Vanaken. We hebben hem net voor corona nog gehuldigd voor zijn gouden schoen. Na de prestatie tegen PSG willen we hem ook kronen tot ereburger van Lommel. Daar dachten we al langer over na, maar nu beseffen we dat we het zo snel mogelijk moeten doen. Alleen nog een gaatje vinden in de drukke agenda van Hans.”

Ook bij de Rode Duivels was Vanaken indrukwekkend. “Niet enkel deze wedstrijd, maar ook de laatste interlands hadden de gemoederen al beroerd in onze stad. De inwoners beseffen dat we over een volwaardige Rode Duivel beschikken. Na zo'n match voel je dat de steun voor Hans groot is. De mensen leven mee met zijn prestaties en zijn ongelofelijk trots op wat hij realiseert. Ik merkte het vanochtend al bij het stadspersoneel dat het enorm leeft en dat er hem een warm hart wordt toegedragen. Hoog tijd dus om Hans tot ereburger te kronen.”