Belgische coëfficiënt groeit, mede dankzij knoeiende concurrenten

Belgische coëfficiënt groeit, mede dankzij knoeiende concurrenten

17-09-2021 15:30 Laatste update: 18-09-2021 11:25
25

De Belgische coëfficiënt die bepaalt welke Europa-tickets de Belgische clubs krijgen heeft deze week een boost gekregen. Dit dankzij het succes van eigen clubs en door de knoeiende concurrentie.

Club Brugge, KRC Genk en KAA Gent stonden deze week aan het coëfficiëntenkanon. KRC Genk en KAA Gent verdienden 0,4 punten, Club Brugge 0,2 punten. Deze punten zijn nodig om een plaats binnen de top tien te bemachtigen. Die plaats geeft zekerheid over een rechtsreeks Champions league-ticket. 

De huidige stand:
9. Schotland 31.300
10. Rusland 30.882
11. Oekraïne 30.400
12. Servië 27.875
13. België 27.200

De huidige stand ziet er niet al te rooskleurig uit, maar we hebben toch al een zaakje gedaan. Zo knoeiden Oekraïne en Rusland erop los. Zij hoopten dit weekend te scoren, maar konden nauwelijks punten sprokkelen tegen ploegen lager dan plaats 25 in de coëfficiëntenranking. Zo verloor Shakhtar Donetsk bij de Moldaviërs van Sheriff Tiraspol verloor Spartak Moskou van Legia Warschau. 

België heeft nog een serieuze troef in handen. Ze zijn het enige van bovenstaande landen dat vier Europese deelnemers in de rangen heeft. Schotland telt er twee met Rangers en Celtic, die overigens allebei verloren. Rusland heeft nog Zenit, Spartak Moskou en Lokomotiv Moskou. Oekraïne rekent nog op Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev en Zorya Luhansk. Ten slotte heeft Servië nog slechts twee ploegen: Partizan Belgrado en Rode Ster Belgrado.

België kent dus beduidend meer én op papier gezien makkelijkere tegenstanders dan de concurrerende landen die momenteel boven onze competitie staan. Dé blikvanger om onze coëfficiënt op te krikken zal KAA Gent - Partizan Belgrado zijn. Dat is een rechtstreekse confrontatie voor de volle 0,4 punten.