ESPN: 'Roberto Martinez als mogelijke opvolger van Koeman bij FC Barcelona'

ESPN: 'Roberto Martinez als mogelijke opvolger van Koeman bij FC Barcelona'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 15:15vr 17-09-2021 om 15:15

De geruchten rond de positie van Ronald Koeman bij FC Barcelona volgen elkaar in rap tempo op. Jordi Cruijff is achter de schermen wel degelijk betrokken.

Dat meldt ESPN. SPORT meldde eerder op vrijdag al dat Cruijff gevraagd is om het van Koeman over te nemen. Cruijff is bij Barcelona betrokken bij de technische zaken en zou de naam van de Belgische bondscoach Roberto Martínez hebben laten vallen. Martínez werd eerder al genoemd, maar ligt nog vast bij de KBVB.

Meerdere bestuursleden van Barcelona hebben bij voorzitter Joan Laporta om het ontslag van Koeman gevraagd, maar zelf wacht Laporta liever nog even. Koeman afkopen is mogelijk voor Barcelona, in tegenstelling tot eerder deze zomer. Toen kon dat niet. 

Duidelijk is wel dat Koeman en Laporta niet op één lijn zitten. Sam Marsden en Moises Llorens, twee betrouwbare Barcelona-journalisten voor ESPN, schrijven dat Barcelona vooral een gebrek aan opties heeft en het niet zozeer om geld gaat, hoe moeilijk Barcelona het financieel ook heeft.

Xavi Hernandez blijft een kandidaat. Laporta's zwager Alejandro Echevarria, die veel invloed heeft bij Barcelona, zou de Barça-icoon graag aan het roer willen zien. Cruijff heeft dus Martínez naar voren geschoven. 

Koeman heeft bij Barcelona nog een contract tot het einde van dit seizoen. Zijn baan staat op de tocht na de verliespartij tegen Bayern München in de Champions League.

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws