KRC Genk komt met de schrik vrij tegen Rapid Wenen, Onuachu zorgt voor delirium

16-09-2021 20:33 Laatste update: 20:57
41

KRC Genk leek op weg naar een domper en een gelijkspel tegen Rapid Wenen, maar heeft daar in het slot nog verandering in kunnen brengen. Via Paul Onuachu wist het in het absolute slot nog de drie punten te pakken. Het werd 0-1.

De Oostenrijkse topploeg zit in een echte vertrouwenscrisis en staat in de eigen competitie pas op de tiende plek. Dat lieten de Oostenrijkers echter niet zien. Het speelde goed mee met de Limburgers en was zeker niet de mindere in een lange studieronde. Bij Genk bleef men rekenen op het sterke trio voorin en wist Paul Onuachu zich ook enkele keren te tonen.

Op het echte grote gevaar en de grote mogelijkheden bleven we wachten. Voor beide ploegen was het moeilijk om die beslissende pass te versturen en de belangrijke laatste man te vinden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam er ook wat ongenoegen bij de bezoekers uit Genk. Het verliep bijzonder stroef en dat was ook duidelijk te zien op de gezichten van de Genk-spelers.

De Limburgers kwamen wel beter in de partij, maar wisten er niet van te profiteren. Het bleef een windstille eerste helft met geen gevaar, geen grote kansen en dus een terechte 0-0 stand bij de rust was het gevolg. Het was vooral hopen op beterschap in de tweede helft.

John van den Brom greep in bij de rust en bracht Mike Trésor op het veld ten nadele van Bongonda. We kregen ook een Genk met een ander gezicht te zien, dat duidelijk op zoek ging naar de winst. De coach van Rapid Wenen voelde de bui al hangen en zag Genk de partij helemaal in handen nemen.

De ervaren trainer voerde enkele wissels door en zag Rapid Wenen daarmee ook geholpen worden. De Oostenrijkers hadden de beste kansen en maakten het de defensie van Genk bijzonder moeilijk. Aan de overzijde wist de doelman van Rapid Wenen zich - ondanks enkele goede pogingen van Ito -  staande te houden. Nee, het was geen leuke avond voor de Limburgers. Na het uur wist Genk dan toch te scoren via Onuachu, maar dat werd na buitenspel van assistgever Ito afgekeurd. Alweer een domper voor Genk.

Ondanks die domper bleef Genk niet bij de pakken neerzitten en putte het zelfs moed uit die afgekeurde treffer. Via de lange Onuachu bleef het gevaarlijk, maar dat was ook het geval voor Rapid Wenen. Genk moest aanvallen, maar wist ook dat het niet alles op alles kon zetten.

Veel goede intenties nog bij Genk, maar mede door veel fouten van Rapid Wenen leken we geen doelpunten meer te krijgen. Tot... minuut 92. De dodelijke combinatie Ito-Onuachu toonde zich weer en wist wéér voor een doelpunt te zorgen. Een goede voorzet van Ito, een goed vervolg van Onuachu die uiteindelijk nog voor een Genks feestje wist te zorgen.