Club Brugge stunt, PSG op gelijkspel gehouden in de Champions League

15-09-2021 22:49 Laatste update: 22:59
125

Wat een start voor Club Brugge in de Champions League. Blauw-Zwart hield PSG op een 1-1 gelijkspel en daar mocht achteraf vooral het sterrenteam uit Parijs blij mee zijn.

Nee, PSG nam de wedstrijd niet licht op. Pochettino bracht immers Neymar, Mbappé en Messi samen aan de aftrap. Bij Club Brugge moest Vormer plaatsnemen op de bank. Rits kreeg de voorkeur op de Nederlander. Clement koos voor een systeem waarbij de centrale as voortdurend slim moest happen en De Ketelaere en Lang op aangeven van Vanaken moesten zorgen voor gevaarlijke counters.

PSG nam het eerste initiatief, maar Club Brugge toonde geen angst. Na 12 minuten was het Jan Breydelstadion niet blij. Paredes verloor de bal en legde De Ketelaere neer. De ref oordeelde dat Marquinhos de voorlaatste man was en hield het bij geel. Drie minuten later een nieuwe tegenslag voor Club Brugge. Mbappé gaf voor en Herrera zorgde voor de 0-1.

Werd het dan zo een avond? Zo eentje waar een Belgische club hard werkt, maar toch verliest? Nee, Club Brugge maakte immers een vuist en kwam verdiend langszij. Vanaken scoorde zijn zevende treffer in de Champions League.

Door de gelijkmaker tankte Club Brugge vertrouwen. Het droomtrio van PSG liet amper iets zien. Al krulde Messi wel één keer de bal op de lat. Club Brugge kreeg meer kansen dan PSG, maar de ultieme bekroning kwam er niet. Pas in het slot van de wedstrijd ging PSG nog voor de zege, maar Club Brugge had geen zin in een kater. Het bleef uiteindelijk 1-1 in het Jan Breydelstadion.