Priske ziet dramatische statistiek bij Antwerp: Dan slaap ik niet goed

Priske ziet dramatische statistiek bij Antwerp: "Dan slaap ik niet goed"

10-09-2021 20:48 Laatste update: 20:49
1

Met een vijf op vijftien heeft Royal Antwerp FC geen al te best seizoensbegin achter de rug. Het moet beter, beseft ook trainer Brian Priske. De Deen weet ook waar het schoentje knelt bij The Great Old: achterin.

"De start was voor een club met onze ambities niet goed genoeg", begint Priske aan zijn persconferentie vrijdag. "En nu zijn er geen excuses meer. Maar iedereen is er ook klaar voor denk ik", klinkt het voor de wedstrijd tegen Eupen.

Antwerp heeft het niet moeilijk om te scoren, maar wel om de nul te houden. "We slikken te veel doelpunten", beseft Priske. "We krijgen ook veel te veel kansen tegen. We hebben deze week heel veel gewerkt aan de defensieve organisatie. Op het veld, in de videokamer, veel gesprekken gehad,... We moeten beter verdedigen als ploeg en individueel."

Uit de statistieken blijkt uit dat geen enkele eersteklasser dit seizoen meer kansen weggaf dan Antwerp. Een statistiek die Priske uiteraard niet graag ziet. "Als ik de statistiek van ‘expected goals’ van de tegenstander bekijk... oh la la, dan slaap ik niet goed. Echt niet leuk, dat doet pijn", aldus de Deense coach.

Hij gaat verder door aan te geven dat het tegen Leuven dramatisch was, maar dat zijn ploeg ook beseft dat het beter moet. "Dat moét als we voor de titel willen meedoen. Maar ik heb er een goed gevoel bij, iedereen werkt heel hard. We hebben enkel wat tijd nodig", besluit Priske.