Vargas (34) zoekt nieuwe club... maar dat moet een Belgische zijn

Vargas (34) zoekt nieuwe club... maar dat moet een Belgische zijn

10-09-2021 13:00 Laatste update: 13:11
7

Ronald Vargas heeft nog geen nieuwe club gevonden. De ex-speler van Club Brugge en Anderlecht heeft een mooi palmares, maar wacht resoluut op een Belgische aanbieding. 

Vargas is getrouwd met een Belgische en is niet van plan om ons land te verlaten. "Ik had aanbiedingen in Turkije, Saoedi-Arabië, de Griekse tweede klasse… Alleen verkies ik nu ons leven in België op te bouwen. Ik heb me zelfs ingeschreven voor een intensieve cursus Nederlands", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Vorig seizoen was hij een grote transfer voor Deinze, maar zijn contract werd niet verlengd. "Dat jaar in 1B loste mijn verwachtingen niet in. Renato Neto en ikzelf werden met veel media-aandacht voorgesteld. Deinze was ambitieus, maar al snel bleek dat trainer David Gevaert niet op dezelfde lijn zat. Hij hield vast aan zijn oude ploeg en spelers uit 1ste klasse gaf hij amper kansen. Dat gold ook voor Neto, Seth De Witte, Siebe Blondelle...Vreemd."

Vargas werd in 2011 persona non grata bij Club Brugge met zijn gevoelige overstap naar Anderlecht. Mede door blessures kon de Venezolaan daar nooit echt doorbreken.