OFFICIEEL: Cercle Brugge kondigt na deadline het tijdelijke vertrek van Gory aan

OFFICIEEL: Cercle Brugge kondigt na deadline het tijdelijke vertrek van Gory aan

01-09-2021 15:57
1

De meeste (Europese) transfermarkten gingen dinsdagavond onherroepelijk dicht. Dat betekent echter niet dat al het transfergeweld al bekend is. Zo maakt Cercle Brugge deze eerste september nog bekend dat Alimami Gory vertrokken is.

Op haar Twitter-profiel stuurt Cercle de wereld in dat Gory een jaartje bij Paris FC aan de slag gaat. De hoofdstedelingen komen uit in de Ligue 2 van het Franse voetbal, waar het na vijf speeldagen op een knappe tweede stek prijkt, mét een wedstrijd te goed op de koploper bovendien. Gory is een 25-jarige aanvaller en moet Paris FC dus aan doelpunten helpen.

Cercle maakt geen melding van een aankoopoptie, waarschijnlijk gaat het dan ook enkel om een uitleenbeurt. Voor Gory gloorde er geen licht meer aan de Brugse horizon. In het seizoen 2019-2020 kwam de Fransman nog tot dertien basisplaatsen voor De Vereniging, maar daarin viel vooral zijn gebrek aan scorend vermogen op. Met slechts twee doelpunten op de teller trok hij naar Troyes AC, waar hij dat aantal opkrikte naar vijf. Bij Paris hoopt men ongetwijfeld dat Gory die lijn doortrekt.