UPDATE: 'Spaanse tweedeklasser Leganès richt vizier op Dessers'

UPDATE: 'Spaanse tweedeklasser Leganès richt vizier op Dessers'

30-08-2021 07:27 Laatste update: 10:46
6

Afgelopen zondag geen Cyriel Dessers bij KRC Genk. Voor de dure aanwinst van vorig seizoen geen plekje in de basiself of op de bank tegen RSC Anderlecht. De aanvaller moest toekijken vanuit de tribunes. Mogelijk ook voor het laatst?

John van den Brom deed zondag geen beroep op Dessers, die zag hoe zijn ploeg in het slot nog net de overwinning boekte tegen RSC Anderlecht. Op de koop toe zag Dessers hoe concurrent Iké Ugbo het winnende doelpunt maakte. Een doelpunt dat weleens over de toekomst van Dessers bij de club kan beslissen.

Bij Genk wil men Dessers graag houden, maar daar denkt de spits mogelijk anders over. De concurrentiestrijd van Paul Onuachu won hij niet en ook nu lijkt hij in de pikorde voorbij gestoken te zijn door Ugbo. Volgens Het Laatste Nieuws is het dan ook niet ondenkbaar dat hij andere oorden opzoekt.

Er is alvast interesse in Dessers. Zo worden niet nader genoemde clubs uit Duitsland en Spanje gelinkt aan de voormalige topschutter van de Nederlandse Eredivisie. De 26-jarige aanvaller heeft sinds zijn komst afgelopen zomer veertig partijen gespeeld voor Genk. Daarin was hij goed voor acht doelpunten en vijf assists.

Update: Het Laatste Nieuws weet nu ook één van de mogelijke bestemmingen van Dessers. Zo toont CD Leganés, een Spaanse Tweedeklasser interesse in de spits. Het staat na drie speeldagen slechts op een achttiende plek in de stand en kan de versterking goed gebruiken.