Martinez: De uitschakeling op het EK is een ontgoocheling voor het leven

Martinez: "De uitschakeling op het EK is een ontgoocheling voor het leven"

20-08-2021 21:00
34

De Rode Duivels begonnen vol goede moed aan het EK, maar dat werd uiteindelijk toch opnieuw een teleurstelling. Ook voor bondscoach Roberto Martinez, die het toch nog niet helemaal verteerd heeft.

De Rode Duivels werden gezien als één van de favorieten voor het EK. De nationale ploeg werd in de kwartfinales echter uitgeschakeld door uiteindelijke EK-winnaar Italië. "Het was een gigantische, rauwe ontgoocheling", geeft Martinez aan bij Het Laatste Nieuws.

Martinez heeft die teleurstelling nog niet verwerkt en lijkt dat ook niet snel te gaan kunnen doen. "Ze is groter dan ze zou mogen zijn en het is er een voor het leven. Ik heb altijd het gevoel dat we die dag wat meer geluk nodig hadden. De blessures van Eden Hazard en Kevin De Bruyne waren een dubbele tegenslag", aldus de bondscoach.

Volgens Martinez zat er meer in tegen Italië, maar kijkt hij ook al naar de toekomst. Het WK2022 in Qatar, waar Martinez weer gelooft in een goede afloop en misschien wel de eindwinst. "Ik denk echt dat we er dicht bij zitten om all the way te gaan. We zullen elke situatie, elk aspect moeten overmeesteren", besluit hij.