'Club Brugge dacht aan Chalobah, maar kreeg slecht nieuws van Chelsea'

'Club Brugge dacht aan Chalobah, maar kreeg slecht nieuws van Chelsea'

20-08-2021 20:15
7

Club Brugge heeft vrijdag uiteindelijk toch nog uitgepakt op de transfermarkt en haalde Owen Otasowie en Ruben Providence in huis. Het haalde ze op bij enkele grote clubs in het buitenland, maar Club Brugge wilde ook shoppen bij Chelsea. Zo dacht het aan Trevoh Chalobah.

Met dat nieuws komt de bekende journalist Nizaar Kinsella naar buiten. Volgens hem toonden zowel Valencia, Lille als Club Brugge interesse in de verdediger, maar kregen ziij een njet te horen van Chelsea.

Chalobah werd vorig seizoen door Chelsea uitgeleend aan het Franse FC Lorient en wist daar indruk te maken. Voor de verdediger leek er ook geen rol weggelegd in het eerste elftal, maar daar kwam tijdens de voorbereiding verandering in. Het 22-jarige Chelsea-product kreeg plots toch een kans én wist te overtuigen. Zo speelde hij in de Europese Super Cup en was hij nog een uitblinker in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Een domper voor Club Brugge, dat daarmee definitief een kruis mocht maken over de komst van Chalobah. Inmiddels haalde Blauw-Zwart met Otasowie wel al een gelijkaardig profiel in huis en lijkt ook Noah Mbamba klaar voor zijn doorbraak. Daarmee lijkt de kans dan ook klein dat het toch nog een extra verdediger in huis zal halen.