OFFICIEEL: Olympisch 'Beast' moet Suzuki doen vergeten bij Sint-Truiden

OFFICIEEL: Olympisch 'Beast' moet Suzuki doen vergeten bij Sint-Truiden

20-08-2021 10:06

Sint-Truiden heeft een opvolger voor Yuma Suzuki aangetrokken, hoewel die laatste voorlopig nog steeds op de loonlijst staat op Stayen. Daichi Hayashi moet de nieuwe aanvalsleider worden. De Japanner kan alvast enkele adelbrieven voorleggen.

STVV had eerder al bevestigd dat het in onderhandeling zat om Hayashi aan boord te halen. Nu is dat ook definitief gelukt. De spits verlaat Sagan Tosu, waar hij sinds 2019 zijn minuten maakte. Pas vorig seizoen kon Hayashi zich er helemaal opwerken tot vaste waarde. De 24-jarige scoorde het voorbije anderhalf jaar dertien keer in de Japanse J-League.

Hoewel Hayashi met zijn 1,78 meter nu niet bepaald indrukwekkend groot is, straalt zijn bijnaam bijzonder veel kracht uit: 'The Beast'. Bovendien heeft hij nog een andere troefkaart. Op de voorbije Olympische Spelen mocht Hayashi proeven van het grote werk. Hij startte er vijf keer in de basis, maar wist niet raak te treffen. Uiteindelijk strandde Japan op de ondankbare vierde plek.

Hayashi landde donderdag in ons land, nadat hij in zijn thuisland alle officiële documenten in orde moest brengen. Op Stayen onderging hij meteen zijn medische testen en zette hij zijn handtekening onder een contract. Hoe lang dat loopt, maakt STVV niet bekend.