'Na Piqué, Alba, Busquets en Roberto richt Laporta zich op andere grootverdieners'

'Na Piqué, Alba, Busquets en Roberto richt Laporta zich op andere grootverdieners'

19-08-2021 20:40
1

Dat de financiële situatie van FC Barcelona niet best is, dat is duidelijk. President Joan Laporta wist Gerard Piqué zo ver te krijgen om salaris in te leveren, terwijl Sergio Busquets, Jordi Alba en Sergi Roberto op het punt staan hetzelfde te doen. Laporta kijkt alvast naar twee andere grootverdieners: Antoine Griezmann en Philippe Coutinho.

Door het salarisoffer van Piqué konden nieuwelingen Memphis Depay en Eric García ingeschreven worden voor de eerste Primera División-wedstrijd van Barcelona tegen Real Sociedad (4-2 winst). De gesprekken met Busquets, Alba en Roberto zijn zo goed als afgerond, ook deze spelers willen salaris inleveren om de club te helpen.

Inmiddels heeft Laporta zijn pijlen gericht op de volgende twee grootverdieners bij Barça: Griezmann en Coutinho. Dat meldt Diario SPORT. Waar Griezmann gezien wordt als een belangrijke speler na het vertrek van Lionel Messi, mag Coutinho vertrekken. De zoektocht naar een nieuwe club verloopt echter zeer moeizaam. Er zijn tot op heden geen clubs gevonden die het hoge salaris van de Braziliaan op kunnen hoesten.

Hoewel de eerste gesprekken tussen Laporta en Griezmann nog plaats moeten vinden, weet SPORT al wel te melden dat de Fransman ervoor openstaat salaris in te leveren om de club te helpen. Na Griezmann en Coutinho zal Laporta ook bij de andere spelers aan gaan kloppen om te vragen salaris in te leveren.