Hij heeft het potentieel om veel hoger te mikken dan Anderlecht

"Hij heeft het potentieel om veel hoger te mikken dan Anderlecht"

17-08-2021 15:15 Laatste update: 15:19
16

Anderlecht lijkt een stap vooruit te zetten ten opzichte van vorig seizoen. Ook Joshua Zirkzee heeft daar een aandeel in. Peter Vandenbempt is alvast onder de indruk van die Nederlandse spits.

"Die paar keer dat ik Zirkzee live aan het werk zag, heeft hij een grote indruk op mij gemaakt", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Door de techniek die hij heeft, zoals hij tegen Seraing thuis spelers een paar keer voor doel zette. Hij is beweeglijk, kan met de rug naar de goal spelen en werkt hard. En dat toch voor iemand die als een vedette werd aangekondigd."

Volgens Vandenbempt kan Zirkzee onze competitie overstijgen. "Hij heeft het potentieel om veel en veel hoger te mikken dan Anderlecht. Hij is blijkbaar toch geraakt door het discours van Kompany. Als hij deze lijn kan doortrekken, wordt dat een sensationele spits in de Belgische competitie en zal hij op het einde van het seizoen beter en misschien belangrijker zijn geweest dan Nmecha."

Zirkzee scoorde afgelopen zondag twee doelpunten op het veld van Cercle Brugge. Het waren zijn eerste officiële doelpunten in het shirt van Anderlecht.