Nainggolan over deal met Antwerp: Mijn naam in België wat groter maken

Nainggolan over deal met Antwerp: "Mijn naam in België wat groter maken"

14-08-2021 07:30
6

Radja Nainggolan (33) gaf bij zijn aankomst op de Bosuil vrijdag al een korte reactie over zijn nakende transfer, maar bij Het Laatste Nieuws gaf de middenvelder meer tekst en uitleg over zijn overstap naar zijn thuisstad. Voor Nainggolan is dit het juiste moment om terug te keren.

In zijn jeugd voetbalde Nainggolan voor Tubantia Borgerhout en Beerschot, maar na een lange profcarrière in Italië kiest hij nu voor Antwerp. "Ik ben nu 33 jaar. Dus waarom zou ik het niet proberen? En zo krijg ik de kans om mijn naam wat groter te maken in België, aangezien ik hier op 16-jarige leeftijd ben vertrokken."

Verwacht wordt dat Nainggolan zondag bij de groep aansluit, waarna hij donderdag al in actie mag komen in de Play-Offs van de Europa League. Zelf ervaart de ex-Rode Duivel geen druk. "Elke wedstrijd is voor mij een oorlog. Het maakt niet uit of ik tegen Club Brugge of een andere club speel. Het belangrijkste is om zo goed mogelijk te presteren en de club zoveel mogelijk matchen te laten winnen."

Voor Nainggolan ligt er op de Bosuil een contract klaar voor twee seizoenen, al hoopt hij dat Antwerp nog een derde jaar met optie aan de overeenkomst wil toevoegen. Zaterdag worden de laatste details afgerond en wordt ook de officiële bekendmaking verwacht.