Stadions terug op volle capaciteit? Clubs richten ‘ongevaccineerde vakken' in

Stadions terug op volle capaciteit? Clubs richten ‘ongevaccineerde vakken' in

13-08-2021 16:15
6

Vanaf dit weekend mogen we weer op volle capaciteit naar het stadion, dit enkel op voorwaarde dat elke bezoeker over het Covid Safe Ticket beschikt. Toch houden enkele clubs deels vast aan de oude strategie.

Enkele clubs kiezen er in de beginfase van deze nieuwe regel ‘Ongevaccineerde vakken’ in te richten. In deze vakken moet men wel nog de 1,5 meter afstand bewaren. Clubs doen dit om supporters die geen nog vaccin gekregen hebben ook een kans te geven om de wedstrijd bij te wonen.

Onder meer Sporting Charleroi trapt vanavond als eerste club af met deze maatregel. Er zullen tribunes zijn met, en zonder social distancing. Onder meer ook SG Union en KAA Gent passen deze maatregel toe. Zij doen het vooral voor de -18 jarigen die nog niet de kans hebben gekregen om zich twee keer te laten vaccineren.

KRC Genk kiest voor een andere strategie. Zij richten geen social disdancing-vakken in, maar bieden testen aan tegen voordelige prijzen. Zo kunnen ook ongevaccineerden de wedstrijd aan volle capaciteit bijwonen. Zo mikken de Limburgers op 3/4de van de capaciteit van de Luminus Arena zaterdagavond tegen OH Leuven.