Anderlecht neemt het op tegen Vitesse na bloedstollende match

Anderlecht neemt het op tegen Vitesse na bloedstollende match

12-08-2021 22:45
25

Vitesse heeft ternauwernood de play-offs van de Conference League bereikt. De Nederlanders hadden het heel zwaar op bezoek bij Dundalk, maar sleepten uiteindelijk wel een 1-2 zege uit de brand.

Dundalk nam van bij het begin het heft in handen, maar Vitesse kon na een klein half uur op voorspong komen via Bero. Even later maakte Gboho maakte namelijk zijn eerste goal voor Vitesse en deed dat op aangeven van Frederiksen.

Dundalk was echter niet van plan om de handdoek in de ring te gooien en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Het had hulp van de scheidsrechter nodig om uiteindelijk aan de aansluitingstreffer te komen: Patrick Hoban benutte een penalty na een lichte overtreding van Sondre Tronstad.

De aanwezige Ieren geloofden er na die 1-2 weer in en in de slotfase moest Vitesse dan ook in de achteruit. Met kunst, vliegwerk en reddingen van Markus Schubert slaagde de ploeg van trainer Thomas Letsch erin om overeind te blijven in het laatste kwartier en plaatste het zich voor de play-offs van de Conference League, waarin het gaat spelen tegen Anderlecht.