Runje weet hoe je Lamkel Zé toch kan doen presteren: Een speciaal iemand

Runje weet hoe je Lamkel Zé toch kan doen presteren: "Een speciaal iemand"

08-08-2021 20:45
8

Voor Didier Lamkel Zé is het verhaal afgelopen bij Royal Antwerp FC. De Kameroener blijft fratsen uithalen en aast op een vertrek. Toch kon hij onder Frank Vercauteren vorig seizoen toch enkele maanden uitmuntend presteren. Ex-keeperstrainer Vedran Runje weet hoe dat komt.

Lamkel Zé wordt wel vaker onhandelbaar genoemd, maar volgens Runje is dat helemaal niet het geval. Al heeft de Kameroener wel een bijzonder handleiding, weet de voormalige doelmannentrainer van Antwerp. "Didier is een speciaal iemand. Hij is geen slecht persoon, maar je moet hem weten te managen door met hem praten en hem zo te kanaliseren", klinkt het in La Dernière Heure.

Zo onthult Runje hoe Vercauteren en zijn staf erin geslaagd zijn om Lamkel Zé toch in het gareel te houden. "Soms hebben we hem kunnen overtuigen om bepaalde taken uit te voeren, soms sloten we onze ogen. Het talent is er, maar Didier is zoals hij is. Hij houdt ervan om een show te geven en om de aandacht te trekken. Het is allemaal een kwestie van management", besluit Runje.

Toch lijkt het verhaal voor Lamkel Zé bij Antwerp afgelopen te zijn. De Kameroener aast zelf op een vertrek en ook voor Brian Priske is het uitgesloten dat hij een kans krijgt in het A-elftal.