Drie afgekeurde doelpunten, rode kaart voor Seraing en winst van Anderlecht

08-08-2021 20:20 Laatste update: 20:28
60

RSC Anderlecht is er na de winst tegen FK Laçi ook in de Belgische competitie in geslaagd om de drie punten te pakken. Tegen een tienkoppig RFC Seraing won het met 3-0.

De openingsfase was meteen voor RSC Anderlecht, dat snel tempo probeerde maken en via Yari Verschaeren, Benito Raman (en een geniale ingeving van Joshua Zirkzee) ook al vroeg wist te scoren. Op het scorebord bleef het echter 0-0 want Verschaeren raakte de bal met de hand. Seraing probeerde het op de counter, maar had het moeilijk met Anderlecht.

De samenwerking tussen Raman, Verschaeren, Refaelov en Zirkzee bleef vlot verlopen, met enkele (kleine) kansen voor paars-wit tot gevolg. Seraing-doelman Dietsch stond echter attent te keepen en slaagde erin om de nul te houden.

Voorin was het bij Seraing het grote niets. Wachten op een foutje achterin bij de Brusselaars, maar dat kregen we amper of niet te zien. Ook Seraing-spits Marius Mouandilmadji kregen we niet te zien, de aanvaller uit Tsjaad kwam dan ook amper tot niet aan de bal.

De bezoekers kregen het er ook niet makkelijker op toen Boulenger een terechte tweede gele kaart kreeg. Seraing moest de eerste helft met tien eindigen en nog zo'n 50 minuten met een man minder overleven. Dat leek het niet te doen. Debutant Joshua Zirkzee scoorde met een lage schuiver, maar Raman stond voorafgaand buitenspel en het doelpunt werd terecht afgekeurd. 0-0 bij de rust.

Het bleek een tocht door het donker, zonder zaklamp of een echt lichtpuntje. De bezoekers hielden het slot op het deur en gaven paars-wit geen kans. De wedstrijd verwaterde en ondanks het gejoel van het publiek zag het er niet naar uit dat Anderlecht ook een doelpunt zou scoren tegen de bezoekers uit Seraing.

Vanuit het niets was dat doelpunt er dan toch. Invaller Isaac Kiese Thelin kreeg een binnentikker en scoorde zijn eerste doelpunt in vier(!) jaar voor paars-wit. Anderlecht dan toch op rozen en op weg naar de overwinning. Seraing zakte in een elkaar en geloofde helemaal niet meer in puntengewin.

Anderlecht profiteerde optimaal, kreeg de vrije baan en maakte er 2-0 via Sergio Gomez. In het slot wist ook Francis Amuzu nog te scoren en zorgde hij voor de 3-0 eindstand.