Match valt even in het water, maar uiteindelijk droogt Union Beerschot af

07-08-2021 18:16
2

Union blijft imponeren na de promotie en heeft ook tegen K. Beerschot V.A opnieuw weten te overtuigen. Op bezoek bij de Kielse Ratten kende de ploeg van Felice Mazzu weinig problemen. Het won met overduidelijke 0-3 cijfers. Het duel lag even stil vanwege neerslag.

Union beschikt over twee ijzersterke aanvallers en liet dat in de beginfase ook meteen zien. Deniz Undav en Dante Vanzeir waren meermaals bijzonder gevaarlijk en zorgden dan ook voor een sterk begin van de Brusselaars.

Nog voor het kwartier werd het ook duidelijk dat je de Union-spitsen geen kansjes mag gunnen. Slecht uitverdedigen bij Beerschot werd meteen bestraft door Undav, die op aangeven van Vanzeir de bal voorbij Vanhamel schoot.

De wedstrijd was zeker nog niet afgelopen, want zowel Union als Beerschot wisten daarop nog enkele goede kansen bij elkaar te spelen. Een doelpunt hing in de lucht, maar kregen we voor het einde van de eerste helft niet meer te zien.

Bij de rust greep Peter Maes ook meteen in. Debutant Okyere werd naar de kant gehaald en vervangen door Marius Noubissi. De Kielse Ratten kwamen ook met aanvallende intenties uit die kleedkamer en kregen goede mogelijkheden op dat doelpunt. Maar dat doelpunt? Dat kregen we aan de overzijde. Alweer slecht verdedigen achterin bij Beerschot, alweer Undav die profiteert.

De hemelsluizen gingen open, de verdediging van Beerschot ook. Niet veel later besliste Union hde wedstrijd helemaal en scoorde Lapoussin de 0-3. Het Beerschot-publiek kon het niet langer aanzien, kwam met flink wat gefluit. Op het uur werd de wedstrijd uiteindelijk tijdelijk gestaakt omwille van de hevige regenval. Vijf minuten later na donder naast het veld en een donderpreek van Maes in de Beerschot-kleedkamer konden we weer voetballen.

Beerschot kon na de korte stop ook geen vuist maken. Union zag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Zo bleef het 0-3 en blijft het Brusselse sprookje in Eerste Klasse duren.