Verbeke: Joshua kan de bal bijhouden en is een jonge spits met enorm potentieel

Verbeke: "Joshua kan de bal bijhouden en is een jonge spits met enorm potentieel"

03-08-2021 20:31
11

RSC Anderlecht legt haar eieren in het mandje van Joshua Zirkzee. De Nederlander komt op huurbasis over van Bayern München en moet de nieuwe nummer negen van Vincent Kompany worden. Peter Verbeke is tevreden dat hij de deal kon bolwerken.

De sportief directeur van Anderlecht heeft behoorlijk wat energie gestoken in het dossier-Zirkzee. Het doet dan ook deugd dat de onderhandelingen succesvol zijn afgerond. "Joshua is een jonge spits met een enorm potentieel", vat Verbeke de huurling samen op de clubwebsite. Van een aankoopoptie is overigens geen sprake, dus Anderlecht kan slechts tien maanden genieten van de jongeling.

Toch ziet Verbeke daar niet al te veel graten in. "Het past binnen onze filosofie om hem verder te begeleiden in zijn ontwikkeling en tegelijk resultaat te boeken", beschrijft hij. Vorig seizoen gebeurde eigenlijk exact hetzelfde met Lukas Nmecha. Die leverde een dijk van een seizoen af. Als keerzijde van de medaille kon Anderlecht hem wel niet verleiden tot een tweede jaartje Brussel.

Tot slot licht Verbeke ook even de kwaliteiten van Zirkzee toe. "Joshua kan een bal bijhouden, is goed in de combinatie en beschikt over een goede individuele actie", somt hij op. Op die manier lijkt zijn profiel alvast op dat van Nmecha. Afwachten of hij in de voetsporen van de Duitser kan treden.