De Bleeckere: 'Ref en VAR in de fout, strafschop voor Standard onterecht'

De Bleeckere: 'Ref en VAR in de fout, strafschop voor Standard onterecht'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 23:30ma 02-08-2021 om 23:30

https://www.rbfa.be/nl/nieuws/duiding-speeldag-2-jupiler-pro-league-0Standard won zondag met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. De Rouches scoorden via een strafschop. De bal had evenwel niet op de stip gemogen. Dat is het oordeel van het Referee Department.

In de 57e minuut bij een 0-0 stand dook Samuel Bastien van Standard de zestien in. Louis Bostyn reageerde attent, ging goed plat en speelde de bal. Bastien gaat evenwel tegen de vlakte en de scheidsrechter is van oordeel dat de doelman een overtreding begin. Hij legt de bal op de stip. De VAR greep niet.

'Het Professional Refereeing Department gaat niet akkoord met het toekennen van de strafschop en verwacht een VAR-interventie omdat op de beelden duidelijk te zien is dat de Zulte Waregem-doelman eerst de bal raakt', stelt De Bleeckere namens het Referee Department. 

João Klauss de Mello zette namens Standard de strafschop om. Abdoulaye Sissako tekende later voor de 1-1. Door een late treffer van Abdoul Tapsoba pakte Standard uiteindelijk de volle buit. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws