Kanu (ex-RSCA) keert terug: Ik wil hier na mijn carrière blijven

Kanu (ex-RSCA) keert terug: "Ik wil hier na mijn carrière blijven"

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 16:15vr 30-07-2021 om 16:15

Kanu speelt het komende seizoen weer in ons land, weliswaar op een lager niveau. De ex-Anderlecht speler tekende een contract bij Rupel Boom. De keuze om terug te keren naar ons land is niet toevallig, Kanu wil hier blijven.

Na omzwervingen in Rusland, Thailand, Cyprus, Saudi-Arabië en thuisland Brazilië voetbalt Kanu weer op Belgische bodem. In ons land speelde de middenvelder meer dan 120 wedstrijden voor Anderlecht, waarmee hij ook drie landstitels won. Ook bij Cercle Brugge heeft de Braziliaan een verleden. Nu is Kanu dus opnieuw te zien op onze velden en dat heeft zo zijn redenen.

"Ik kom voornamelijk terug voor mijn gezin. Ik heb de dubbele nationaliteit, mijn kinderen zijn Belg en we hebben een huis in Schilde. Ik wil na mijn carrière dan ook hier blijven", vertelt Kanu aan Het Laatste Nieuws. "Voor die reden heb ik ook andere buitenlandse clubs afgewezen."

Voor Kanu is het op zijn 33ste tijd om te settelen. "De voorbije jaren ben ik vaak ver weg van mijn familie geweest. Ik wil hen opnieuw meer aandacht kunnen geven. Al hebben de ambities van Rupel Boom mij ook overtuigd. Ik ga er alles aan doen om te bewijzen dat ik nog fit genoeg ben om een hoog niveau te halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws