Kompany ziet grote vooruitgang van Anderlecht op de transfermarkt

Kompany ziet grote vooruitgang van Anderlecht op de transfermarkt

26-07-2021 17:44
37

RSC Anderlecht heeft zich deze zomer al getoond op de transfermarkt en haalde enkele grote namen zoals Wesley Hoedt, Lior Refaelov en Benito Raman in huis. Niet langer als huurdeals, maar wel als definitieve transfers. Een bijzonder goede zet, oordeelt trainer Vincent Kompany.

Op het veld liep het nog niet vlot, maar volgens Kompany heeft Anderlecht daarnaast wel serieuze stappen gezet. Waar paars-wit de voorbije jaren nog stevig moest puzzelen en vaak een beroep moest doen op huurlingen, is dat nu niet langer het geval. "We hebben veel nieuwe spelers, maar we hebben een aantal jongens als Gomez, Hoedt, Raman en Olsson die langdurig onder contract liggen", zegt hij in de RSCA podcast.

En dat is een groot verschil met vroeger. "Dat gaat voor stabiliteit in de kern zorgen. Harwood-Bellis is een jong talent dat we wel huren, maar Debast is een jongen die eraan komt. We kunnen dat al plaatsen voor de lange termijn", geeft de trainer aan.

Volgens Kompany zet Anderlecht daar dan ook een goede en broodnodige stap mee. "We zetten de juiste stappen voor stabiliteit voor de komende jaren. Dat was heel belangrijk in deze mercato. We zijn bezig met het leggen voor een zeer goede basis voor de komende jaren", besluit hij.

Anderlecht haalde voorlopig acht nieuwe aanwinsten in huis (Olsson, Raman, Gomez, Ashimeru, Refaelov, Coosemans, Hoedt, Harwood-Bellis). Eén daarvan is een huurling. De voorbije jaren moest het nog een beroep doen op onder andere Matt Miazga, Lukas Nmecha, Abdoulay Diaby, Jacob Bruun Larsen, Philippe Sandler en Nacer Chadli, die allen al vroeg vertrokken bij de club.