Dubieuze strafschop voor Oud-Heverlee Leuven: 'Geen strafschop, geen VAR'

Dubieuze strafschop voor Oud-Heverlee Leuven: 'Geen strafschop, geen VAR'

26-07-2021 16:16
3

Ook in het nieuwe seizoen is er opnieuw weer heel wat te doen om de wedstrijdleiding in ons land. Zo ook na het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Zulte Waregem. Daarin kreeg OHL een strafschop, maar dat was volgens het Referee Department niet terecht.

OHL kreeg zaterdag een lichte penalty toegewezen na een vermeende fout op Thomas Henry. De Fransman hield echter zijn eigen tegenstander ook vast en ging neer. Scheidsrechter Bert Put zag er een strafschop in en wees naar de stip. Onterecht, zo oordeelt scheidsrechtersbaas Frank De Bleeckere.

"Vooraleer de bal gespeeld kan worden houden beide spelers elkaar vast. De OHL-speler gaat neer en neemt Soermo mee in zijn val. De scheidsrechter fluit strafschop. Het Referee Department verwacht geen strafschop", klonk het.

Een foute beslissing dus, maar de VAR besloot om niet in te grijpen. Dat was volgens De Bleeckere wél een correcte beslissing. "Het verwacht ook geen VAR-interventie omdat de scheids geen clear error maakt aangezien beide spelers elkaar vasthouden tijdens deze actie", geeft hij aan.

Dat lijkt in de lijn te zijn van de reactie van Zulte Waregem-coach Francky Dury, die zich na de partij negatief uitliet over de beslissing om OHL een strafschop toe te kennen.