Anderlecht neemt opnieuw valse start: 'Medelijden met Kompany'

Anderlecht neemt opnieuw valse start: 'Medelijden met Kompany'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 13:15ma 26-07-2021 om 13:15

Anderlecht is met een valse noot aan het seizoen begonnen. De 1-3 tegen Union kwam hard aan. Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, krijgt zelfs medelijden met coach Vincent Kompany. 

"Vincent Kompany had het achteraf op de persconferentie over een gebrek aan automatismen, over het proces waar de ploeg doorheen moet", aldus Sys. "Je zou haast medelijden krijgen met Kompany wanneer hij nog maar eens een oorzaak moet vinden voor een nederlaag. Hij kent natuurlijk de pijnpunten maar moet, ofschoon hij doorgaans helder analyseert, daar toch een beetje omheen draaien."

De uitleg van Kompany klopt maar gedeeltelijk. "Natuurlijk moet Anderlecht een aantal nieuwkomers integreren en vraagt dat tijd. Maar het mag geen verontschuldiging zijn voor het slappe voetbal dat tegen Union werd gebracht. Kompany zegt er niet aan te twijfelen dat alles goed komt, maar zoiets kun je niet blijven herhalen."

Anderlecht zal komend weekend uit een ander vaatje moeten tappen. De verplaatsing naar Eupen wordt hoe dan ook geen cadeau voor paars-wit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws