Het kan niet op, ook KAA Gent verliest op openingsspeeldag

Het kan niet op, ook KAA Gent verliest op openingsspeeldag

25-07-2021 22:45
13

Het regent stunts op deze eerste speeldag van de nieuwe competitie. Ook KAA Gent gaat nu de boot in. Het verloor met 2-1 van STVV.

KAA Gent had amper twee minuten nodig om op voorsprong te komen. Hanche-Olsen kon scoren na een corner. Lang kon KAA Gent niet genieten van die voorsprong, want Mboyo maakte nog voor het kwartier de 1-1 op aangeven van Matsubara.

Verder was er maar weinig opwinding in de eerste helft. Enkel een vrijschop van Hjulsager kon nog even voor gevaar zorgen, maar ging toch een halve meter naast. Tussendoor moest Pius naar de kant bij STVV. De huurling van Antwerp klungelde erop los en werd op het halfuur al uit zijn lijden verlost.

Brüls met wereldgoal
Na de pauze was KAA Gent opnieuw gevaarlijk. Hjulsager zag zijn vluchtschot gered worden door Schmidt. Het was echter STVV dat iets na het uur kon toeslaan. Tegen zijn ex-club kon Brüls de 2-1 maken met een heerlijke volley.

KAA Gent probeerde de bakens nog te verzetten en kreeg ook grote kansen, maar onder meer Tissoudali en Bayo konden Schmidt niet meer verslaan. 

Valse start aan de top
Opvallend: geen enkele club van de klassieke G6 heeft kunnen winnen op deze eerste speeldag. KRC Genk, Standard, Club Brugge speelden allemaal gelijk. Anderlecht, KAA Gent en Antwerp verloren zelfs.