Van Driessche onder vuur na Club Brugge - Eupen, klok geeft hem gelijk

25-07-2021 21:30
42

Club Brugge scoorde zondagavond de gelijkmaker tegen Eupen in minuut... 103! De in totaal veertien minuten extra tijd zijn ongebruikelijk, maar gezien de effectieve speeltijd in de tweede helft was de keuze niet onterecht.

Meer nog: het spel heeft in totaal 19 minuten stilgelegen in de tweede helft. De langste spelonderbreking was het VAR-moment voor de 1-0 van Club Brugge. Toen lag het spel meer dan drie minuten stil. Ook doelman Nuredeen van Eupen deed echter zijn duit in het zakje. Hij won op zijn eentje bijna vijf minuten door twee keer verzorging te vragen voor krampen.

Scheidsrechter Bram Van Driessche gaf aanvankelijk tien minuten extra tijd, maar liet uiteindelijk liefst veertien minuten doorspelen. Ook dat is echter niet zo vreemd, want het spel lag in die extra tijd nog vier minuten stil. Van Driessche was dus in zijn recht, al komt het wel zelden voor dat de extra tijd nog zo ver uitloopt.

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van CIES dat de bal in een match van 90 minuten gemiddeld amper 55 minuten in het spel is. In theorie zouden refs dus gemiddeld 35 minuten extra tijd moeten geven over de twee helften, maar dat is natuurlijk onwerkbaar. Op een recent jeugdtoernooi, waar ook Club NXT meedeed, werd geëxperimenteerd door de klok stil te zetten bij elke onderbreking. Die regel lijkt voorlopig echter verre toekomstmuziek.