KV Mechelen wint van Royal Antwerp FC na knotsgekke wedstrijdfase

25-07-2021 15:23 Laatste update: 15:25
33

KV Mechelen heeft haar eerste wedstrijd gewonnen. Het werd 3-2 tegen Royal Antwerp FC. Malinwa boog in een kwartier een 0-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong.

De wedstrijd startte op het scherpst van de snee. Beide ploegen lieten zich niet wegzetten in de beginfase. FC Antwerp opende wel met de meeste kansen. Onder meer Benson toonde zich erg bedrijvig. Na iets meer dan 18 minuten viel er al een eerste doelpunt. Frey kon met een gelukje zijn eerste van het seizoen maken.

Hierna nam KV Mechelen meer en meer het heft in handen. Met een dubbele save moest Butez de voorsprong beveiligen. Tegen de rust kon Antwerp helemaal geen vuist meer maken, ze gingen wel met een voorsprong de kleedkamers in.

Tweede helft
In de tweede helft ging KV Mechelen verder op haar elan. Antwerp kon er voetballend niet uitkomen en speelde op de omschakeling. Dat pakte goed uit. Mensen trapte de 0-2 net voor het uur heerlijk binnen. Enkele minuten later viel de 1-2. De Laet werkte de bal ongelukkig in doel.

Die treffer gaf de Mechelse burger moed. Ze konden weer meer aanvallende impulsen aan de dag brengen, en die impulsen resulteerden zowaar in een totale ommekeer. Ferdy Druijf scoorde echter tweemaal in twee minuten. In nauwelijks een kwartier van 0-2 naar 3-2.

Die score bleef uiteindelijk op het scorebord staan. KV Mechelen boekt vanuit een onmogelijke positie toch een zege. Antwerp moet na de eerste wedstrijd van het seizoen al haar mentale wonden likken.