Als iemand Club Brugge nog kan volgen, dan zal het Antwerp zijn

"Als iemand Club Brugge nog kan volgen, dan zal het Antwerp zijn"

21-07-2021 15:45
44

Francky Dury was deze week te gast bij De TribuneDaar had hij het onder meer over de dominantie van Club Brugge. Hij gelooft dat enkel Antwerp hen op termijn nog gaat kunnen volgen. 

"Ik denk Club nu een maatje te groot voor België is," aldus Dury. "De volgende stap is nu het stadiondossier. Als ze dat kunnen invullen, zijn ze compleet weg. Ik zie momenteel maar één ploeg die in hun spoor kan blijven. Als dat kan lukken, dan zou dat Antwerp zijn."

Voorzitter Paul Gheysens voerde daar al verschillende keren een kapitaalsverhoging door. "Club Brugge is ook zo begonnen, toen het niet zo goed liep. Ik heb er honderd procent zeker van dat Gheysens weet aan wat voor project hij werkt. Stel je voor dat het stadion af is en dat hij een ploeg achterlaat die competitief is voor Europees voetbal, dan gaat hij heel veel kunnen cashen bij een verkoop", kijkt Dury al naar de toekomst.

Midden juli raakte al bekend dat Gheysens nog eens vijf miljoen euro van zijn persoonlijke kapitaal heeft geïnvesteerd. De transfers van Michel-Ange Balikwisha en Björn Engels bewijzen dat Antwerp hoge ambities heeft voor komend seizoen.