OFFICIEEL: Coach Benitez haalt oude bekende Townsend naar Everton

OFFICIEEL: Coach Benitez haalt oude bekende Townsend naar Everton

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 18:37di 20-07-2021 om 18:37

Andros Townsend is de eerste aanwinst van Rafa Benítez als trainer van Everton. The Toffees nemen de aanvaller transfervrij over, nadat zijn contract bij Crystal Palace na afgelopen seizoen afliep.

Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. Townsend heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. De 30-jarige Townsend speelde de afgelopen vijf jaar in het shirt van Crystal Palace, maar was na vorig seizoen toe aan een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden op Goodison Park.

Benítez en Townsend kwamen elkaar in het verleden tegen tijdens hun gezamenlijke tijd bij Newcastle United. "Ik denk dat iedereen weet wat Everton is. Een hele grote club, met veel ambitie. De club wil terug naar waar het hoort, in Europa. Daar wil ik ze bij gaan helpen, om dat voor elkaar te krijgen."

Dat Benítez inmiddels de manager is van The Toffees, maakte de beslissing voor Townsend nog wat makkelijker. "Rafa heeft erg veel ervaring. Hij besteedt veel aandacht aan de tactische kant van het spelletje. Maar nog belangrijker: hij is een geweldige man. Ik weet zeker dat hij hier erg succesvol gaat zijn", sluit Townsend af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws