Club Brugge pakt in vijf minuten na de rust Supercup tegen KRC Genk

17-07-2021 22:44 Laatste update: 22:48
47

Club Brugge heeft de eerste prijs van het seizoen gewonnen. Zaterdag haalde Blauw-Zwart het in de Supercup van KRC Genk met 3-2. De landskampioen maakte tegen de bekerwinnaar in de eerste vijf minuten na de rust het verschil.

De match tussen Club Brugge en Genk begon met een minuut stilte naar aanleiding van het leed veroorzaakt door de zware regenval de laatste dagen in ons land. Na het duel was er om diezelfde reden geen podiumceremonie.

Lang en Onuachu nog op post
Club Brugge hield zich voorlopig stil op de transfermarkt. Nieuwkomers stonden er dan ook niet in de basis. Wie wel mocht beginnen aan de match bij Blauw-Zwart was Noah Mbamba. Het zestienjarige jeugdproduct zou tegen Genk een goede indruk nalaten. Daarnaast gooide Philippe Clement ook de jonge doelman Senne Lammens voor de leeuwen. Dat kwam mede door de afwezigheid van Simon Mignolet. Bij Club Brugge begon ook Noa Lang aan de aftrap. De Nederlander, die niet kon spelen op het EK U21, kan fit aan het nieuwe seizoen beginnen en voorlopig is dat nog altijd bij Club Brugge.

Ook bij Genk begon de grote smaakmaker van vorig seizoen in de basis, Paul Onuachu. John van den Brom had verder onder meer basisplaatsen voor nieuwelingen Simen Juklerød en Mike Trésor Ndayishimiye. De van Ajax overgekomen Carel Eiting moest op de bank beginnen.

Eindelijk weer pubiiek
In het eerste halfuur leken de landskampioen en de bekerwinnaar nog bezig aan hun winterslaap. In het Jan Breydelstadion viel er in de openingsfase weinig te beleven. De fans lieten dat evenwel niet aan hun hart komen. Eindelijk mocht er weer publiek aanwezig zijn bij een match met inzet op de Belgische velden. De twaalfde man probeerde meteen haar rol te vervullen.

Vlak voor de rust kwam Genk op voorsprong. Ndayishimiye liet zich opmerken aan de linkerkant. Daarna werd Theo Bongonda in het straatje gestuurd. Hij dook op voor Lammens en faalde niet. Genk mocht evenwel niet gaan rusten met een 0-1. Matej Mitrovic kopte immers in de blessurtijd van de eerste helft nog de gelijkmaker op het bord. Doelman Maarten Vandevoordt zag er bij de 1-1 niet goed uit. Nadat de VAR het licht op groen zette keurde scheidsrechter Jonathan Lardot het doelpunt goed.

Gespeeld in vijf minuten
Zonder Onuachu, maar met Cyriel Dessers in de ploeg ving Genk de tweede helft aan. De pauze was nog niet goed voorbij of Angelo Preciado legde Lang neer in de zestien. De bal ging op de stip en de Nederlander klaarde zelf het klusje. Bast Dost gunde Lang de penalty. In de 49e minuut was het duel gespeeld. Tot twee keer toe werd een schot geblokt, maar toen was er Clinton Mata. De flankspeler knalde de 3-1 op het bord. Jere Uronen milderde nog in het slot voor de Limburgers.