'Jonkie Debast overtuigt bij Anderlecht, maar moet niet hopen op basisplek'

'Jonkie Debast overtuigt bij Anderlecht, maar moet niet hopen op basisplek'

17-07-2021 20:17
5

De voorbereiding van RSC Anderlecht zit er zo goed als op en er kan dus worden uitgekeken naar de start van de competitie. Vincent Kompany lijkt alvast één keuze gemaakt te hebben.

Meer bepaald achterin moest er nog gekozen worden voor zijn verdedigend duo centraal. Wesley Hoedt is een certitude, maar het was nog niet duidelijk wie zijn maatje naast hem zou worden. Jonkie Zeno Debast krijg de kans om zich te bewijzen tijdens de voorbereiding én wist ook te overtuigen. Toch zal hij niet als basispion beginnen aan het nieuwe seizoen.

Het Laatste Nieuws weet dat Debast in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Union, terug uit de basis zal verdwijnen en dat Kompany voor iemand anders kiest achterin. De kans is groot dat nieuweling Taylor Harwood-Bellis aan het seizoen begint als basispion tot wanneer Hannes Delcroix weer helemaal topfit is na zijn blessure. Daarna neemt Delcroix het stokje over en krijgt hij weer een basisplek.

Voor Debast, die nog steeds maar zeventien jaar oud is, zal het dus vooral banken worden dit seizoen. Hij lijkt echter wel de strijd van Elias Cobbaut (mag vertrekken) en Lucas Lissens (terug naar de U21) gewonnen te hebben.