RSC Anderlecht tegen Ajax doorgelicht: 'RSCA zocht, maar vond niet'

RSC Anderlecht tegen Ajax doorgelicht: 'RSCA zocht, maar vond niet'

17-07-2021 10:30
21

RSC Anderlecht speelde vrijdagavond tegen Ajax. Het werd 0-2. Het Laatste Nieuws zag de wedstrijd en lichtte de prestaties van paars-wit door.

Het werd uiteindelijk een zure avond voor de 8.000 supporters in het Lotto Park. Ajax, nota bene zonder haar negen internationals, dicteerde de wet van de sterkste. ‘Anderlecht zocht, maar vond niet. Aan de bal was paars-wit best oké, maar eens de zestien in de buurt kwam, stokte het’, schrijft het dagblad.

Los van de uitslag was het wel interessant om het werk van de voorbereiding te zien. Daarbij een opvallend feit: het nieuwe systeem van Kompany: ‘In de nieuwe 4-2-2-2-formatie van Vincent Kompany, die 'Italiaans' offensief en aantrekkelijk nastreeft, waren Amuzu en Verschaeren de diepste pionnen.’ Later werden zij vervangen door Thelin en Refaelov, dat kan binnenkort Raman worden.

Het lijkt voor de meeste eersteklasseclubs een race tegen de klok om klaar te geraken voor de competitiestart. 23 juli start de competitie met Standard - KRC Genk, twee dagen later speelt paars-wit tegen stadsgenoot en promovendus Union SG.