Uitstel van executie? Vroeg of laat moet Anderlecht toch betalen

Uitstel van executie? "Vroeg of laat moet Anderlecht toch betalen"

16-07-2021 07:15
10

Anderlecht betaalt voorlopig geen cent aan topmakelaar Christophe Henrotay. Die wil nog zeven miljoen euro verdienen aan de transfers van onder meer Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Advocaat Dimitri De Béco is echhter overtuigd: Anderlecht gaat gewoon moeten betalen. 

Henrotay werd vorig jaar nog opgepakt in Monaco en is onderwerp van een gerechtelijk onderzoek. Anderlecht oordeelt dat het Henrotay daarom niet meer moet betalen voor die topdeals. Het BAS heeft inmiddels aangegeven dat het niet kan oordelen over de zaak zolang Henrotay nog berecht wordt. Dat leek een triomf voor Anderlecht, maar De Béco heeft een andere mening. 

"De uitspraak van het BAS is door sommigen verkeerd geïnterpreteerd. Het BAS heeft ons geen ongelijk gegeven, noch Anderlecht gelijk gegeven. Het heeft de procedure tot nader order geschorst. Meer niet", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Henrotay had een overeenkomst met het toenmalige bestuur. Volgens De Béco is het onmogelijk om die nog te verbreken. "Wat Anderlecht doet, is te makkelijk. Het wint hiermee tijd, maar dat is het dan ook. Ik verwacht dat Anderlecht die miljoenen vroeg of laat zal moeten betalen."