Tegen Italië was wat aan te merken, maar dat maakt Martinez geen slechte coach

"Tegen Italië was wat aan te merken, maar dat maakt Martinez geen slechte coach"

09-07-2021 09:16
28

De Rode Duivels keerden met lege handen terug van Euro 2020. Na de verloren kwartfinale tegen Italië (1-2) rees hier en daar de vraag of Roberto Martinez wel de geschikte man is om ons land verder te leiden. Als het van Gert Verheyen afhangt, gaat de huidige bondscoach gewoon door.

Bij Villa Sporza ging de analist wat dieper in op de twijfels rondom Martinez. In de eerste plaats raadt hij aan om verder te kijken dan enkel naar het voorbije EK, dat inderdaad op een ontgoocheling uitdraaide. De voorbije vijf jaar leverden de Duivels toch puik werk af, oordeelt Verheyen. "Dat is natuurlijk ook de verdienste van Martinez zelf."

Niettemin hoeven we niet blind te blijven voor wat er verkeerd liep. "Op de match tegen Italië was natuurlijk wel wat aan te merken, maar dat maakt hem niet meteen een slechte coach", vat Verheyen zijn visie samen. Wel moet het mogelijk zijn om kritisch naar de bondscoach te kijken, wat door zijn persoonlijke communicatie met de media soms moeilijk ligt.

Voor Verheyen leidt het dan ook geen twijfel: "Hij is voor de groep en België nog steeds de juiste persoon op de juiste plaats". Bovendien, voegt hij er fijntjes aan toe, is er binnen de Belgische voetbalbond momenteel niet echt een aangewezen lid die een grondige evaluatie kan maken van het werk van Martinez. Dat er vanuit de groep zelf geen kritische noten kwamen, zelfs niet van de gepasseerde Yannick Carrasco, bijvoorbeeld, is volgens Verheyen ook een gunstig teken.