Waasland-Beveren test middenvelder van Club Brugge, Asoma moet hopen op contract

Waasland-Beveren test middenvelder van Club Brugge, Asoma moet hopen op contract

08-07-2021 23:15

Club NXT kreeg het voorbije seizoen de kans in Eerste Klasse B en enkele jongens mochten zich dus bewijzen op het hoogste niveau. Verschillende spelers kwamen daardoor in het vizier van andere Belgische clubs terecht. Samuel Asoma is er daar één van.

De jonge middenvelder werd een grote toekomst bij Club Brugge voorspeld, maar kon zich nooit helemaal doorzetten. Het voorbije seizoen begon hij ook als basispion bij Club NXT, maar strooide een zware blessure roet in het eten. Bij Club Brugge mocht hij vertrekken en nu krijgt Asoma de kans om zich te bewijzen bij Waasland-Beveren.

Zo test de middenvelder momenteel bij het pas gedegradeerde Waasland-Beveren en kreeg hij ook een basisplek in het met 0-2 verloren oefenduel van K. Beerschot V.A. Of hij zich ook genoeg getoond heeft om een contract te krijgen, zullen we de komende dagen te weten komen.

Bij Club Brugge lijken enkele jonkies van Club NXT dit seizoen wel kans te maken op speelminuten bij Club Brugge A. Onder andere Lynnt Audoor, Cisse Sandra en Senne Lammens lijken doorgeschoven te zijn naar de A-kern van Club Brugge, in tegenstelling tot Asoma.