'Nainggolan krijgt zijn zin en blijft, ditmaal op definitieve basis, op Sardinië'

'Nainggolan krijgt zijn zin en blijft, ditmaal op definitieve basis, op Sardinië'

07-07-2021 09:02

Radja Nainggolan lijkt ook de nadagen van zijn actieve voetballoopbaan op Sardinië te zullen slijten. De gewezen Rode Duivel wil dolgraag bij Cagliari blijven en dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook gebeuren. De onderhandelingen met Internazionale zitten in een afrondende fase.

Volgens Italiaans journalist Nicolò Schira moet niemand er nog aan twijfelen: Nainggolan blijft aan de slag bij Cagliari. De voorbije twee seizoenen liep hij daar ook al rond, weliswaar op huurbasis van Inter. Nu staan beide partijen op het punt om een definitieve transfer te regelen. Enkel de laatste punten en komma's moeten nog gezet worden.

Nainggolan zelf heeft al een akkoord gevonden met zijn 'nieuwe' werkgever over een verbintenis tot medio 2023, met optie op een bijkomend jaar. Als alles naar wenst loopt, zal de Antwerpenaar 36 jaar zijn aan het einde van die overeenkomst. Mogelijk wordt Cagliari dus zijn laatste club.

Daar zou Nainggolan zelf niet om treuren, want de Sardijnen hebben een speciale plek in zijn hart veroverd. In zijn jonge jaren brak hij door bij Cagliari, waarna hij in het voorjaar van 2014 een toptransfer naar AS Roma versierde. Twee jaar geleden besloot hij dus terug te keren, voornamelijk vanwege zijn echtgenote, die aan kanker lijdt. Aangezien haar familie op Sardinië woont, was de keuze snel gemaakt.