Standard zet (noodgedwongen) in op de jeugd: 'Negen stuks, strijd tussen de palen'

Standard zet (noodgedwongen) in op de jeugd: 'Negen stuks, strijd tussen de palen'

06-07-2021 11:32
5

Standard Luik moet de tering naar de nering zetten. Dat betekent: mogelijke goudmijntjes als Michel-Ange Balikwisha verkopen en zelf voornamelijk teren uit jong talent uit de eigen academie. Zo mogen in totaal liefst twaalf youngsters zich bewijzen in de zomervoorbereiding.

La Dernière Heure zag de voorbije dagen bijzonder veel jeugdige kopjes op de trainingen en wedstrijden van Standard. Een overzichtje: Ameen Al-Dakhil, Lucas Noubi, Olivier Dumont, Cihan Canak, Lucas Kalaka, Camil Maae, Olivier Dumont, Nathan Ngoy, Allan Delferriere en Alexadro Calut mochten zich al meten met de gevestigde waarden uit de A-kern. Die laatste drie vierden overigens al hun debuut in Play-Off 2 van vorig seizoen.

Ook onder de doellat barst er dezer dagen een strijd los. Niet voor de positie van eerste of tweede doelman, uiteraard, aangezien de hiërarchie daar vast ligt, met Arnaud Bodart en Laurent Henkinet als doublure. Na het vertrek van Jean-François Gillet is de rol van derde keeper echter wél vacant. Mathieu Epolo, Matteo Godfroid of Elias Mago zal zich de gelukkige mogen noemen.

Voorlopig ligt de amper zestienjarige Epolo in pole position, weet LDH. Het sterkste punt van de tiener is zijn enorme explosiviteit, terwijl Godfroid en Mago eerder teren op hun lengte. Tegen Union Saint-Gilloise wist Epolo zelfs een strafschop te stoppen, waardoor hij een streepje voor heeft bij Mbaye Leye. Die gaf al aan dat ieder van de drie kanshebbers voldoende mogelijkheden zal krijgen om zich te bewijzen.