Franse journalist gooit zout in Duivelse wonde: 'Hoe gaat het met kleine Meunier?'

Franse journalist gooit zout in Duivelse wonde: 'Hoe gaat het met kleine Meunier?'

03-07-2021 12:00
9

De Franse journalist Gilles Favard is nog niet klaar met Thomas Meunier. De inmiddels beruchte Fransman heeft na de uitschakeling van de Rode Duivels nog wat extra zout in de wonde gestrooid. En meer bepaald in die van Thomas Meunier.

De afgelopen weken was er al een kleine media-oorlog tussen Meunier en enkele Franse analisten. Die vonden de Rode Duivels te overmoedig en waren bijzonder kritisch over een uitspraak van Meunier, die zei dat België de nummer één van de wereld is en moeilijk te kloppen is. "Ze praten en stoefen makkelijk", zei Favard toen. "Niet specifiek Meunier, maar de Duivels in het algemeen. De Belgen zullen vlug terug naar huis gaan om frieten te eten."

Meunier antwoordde daarop en sprak van een superioriteitscomplex bij de Fransen, die uitgeschakeld zijn op het EK. Dat bleek niet naar de zin van Favard geweest te zijn. Meteen na de uitschakeling had hij een boodschap voor Meunier.

'Meunier heeft gelijk', begon hij. 'Het EK winnen is moeilijker dan het WK winnen. En wanneer je geen van de twee hebt gewonnen: hoe gaat het dan, mijn kleine Meunier', vroeg hij zich af.