VP-Rapport: Collectief matige Rode Duivels, slechte punten voor de bondscoach

02-07-2021 23:35 Laatste update: 03-07-2021 21:15
56

Einde voor de Rode Duivels. Italië schakelt België uit na een 1-2-zege. Een roemloos afscheid voor de nationale ploeg. VoetbalPrimeur.be fileerde de wedstrijd van de Rode Duivels.

Thibaut Courtois - 6
Keepte een degelijke wedstrijd. Had geen verhaal op twee heerlijke doelpunten. Iets minder zeker met de bal aan de voet dan we gewoon zijn. Geen aandeel in uitschakeling

Toby Alderweireld - 6
Mega Toby was minder mega dan tegen Portugal, al hield hij de Italiaanse aanval redelijk onder bedwang. Kwam vaak enkele stappen te kort als het snel ging.

Thomas Vermaelen - 6,5
De beste van de drie in de defensie. Verdedigde goed door op Immobile. In de lucht ook zeer sterk. Knap hoedt hij zich terug naar dit niveau heeft geknokt.

Jan Vertonghen - 5,5
Verloor jammerlijk de bal voorafgaand aan de 0-1. Was minder zeker aan de bal en had het moeilijk tegen de wendbare Italiaanse aanvallers.

Thomas Meunier (out 70') - 5,5
Kon zich nooit echt doorzetten op zijn flank, aanvallend dus zeer matig. Wel complimenten voor het bedwangen van Spinazzola, die zich ook nooit echt kon doorzetten.

Youri Tielemans - 6
Draaide enkele keren goed weg, maar had samen met Witsel een moeilijke avond. Vond te weinig de aansluiting met de aanval.

Axel Witsel - 6,5
Zorgde voor stabiliteit op het middenveld, maar beleefde net als Tielemans een moeilijke avond. Vaak enkel op verdedigen aangewezen. Kon nooit aanvallende impulsen leveren.

Thorgan Hazard (out 70’) - 6
Zakte te ver in vanwege het overtal aan Italiaanse aanvallers, daardoor kwam hij zelden in een kansrijke positie. Werd gewisseld voor Chadli.

Kevin De Bruyne - 6
Niet de De Bruyne die we kennen. Zei achteraf dat hij speelde met een scheurtje in zijn ligamenten. Straf. Probeerde de ploeg op sleeptouw te nemen, maar slaagde daar niet in. Donnarumma hield zijn doelpunt uit het doel.

Romelu Lukaku - 6
Zat vanaf minuut 1 in de tang van Chiellini. De duels waren vaak op of over het randje. Scoorde het enige doelpunt voor de Rode Duivels, mistte een geweldig grote kans in de tweede helft. Verder te weinig aan de bal.

Jéremy Doku - 7
Bracht wat vinnigheid bij. Beste man in de aanval van de Rode Duivels. Zowel in de eerste als tweede helft enkele goede acties. Lokte de strafschop uit die de gemiddelde Belg hoop gaf.

Invallers

Dries Mertens (in 70’) - 6
Leek wat aanvallende impulsen bij te brengen, maar kon zich nooit echt doorzetten. Speelde zijn betere minuten van het EK, maar dat bracht niets op.

Dennis Praet (in 73’) - geen beoordeling

Nacer Chadli - geen beoordeling

Roberto Martínez - 4
Na de halve finale in Rusland in 2018 en de groepsfase van de Nations League in 2019 stranden we nu in de kwartfinale, en dat met de ‘Gouden generatie’. Dan kijken we wel eens in de richting van de bondscoach. Kon nooit zijn stempel drukken op dit EK, en werd tegen Italië afgetroefd door Mancini. Voerde eigenaardige wissels door. Benteke, Trossard en Carrasco bleven op de bank, ook in de slotfase.