OFFICIEEL: Game Over voor De Boer bij Oranje, bondscoach vertrekt per direct

OFFICIEEL: Game Over voor De Boer bij Oranje, bondscoach vertrekt per direct

29-06-2021 16:35
41

Frank de Boer is weg als bondscoach van het Nederlands elftal. Het mislukte EK is hem fataal geworden.

Het nieuws is gedeeld in de groepsapp van het Nederlands elftal. De Boer sprak dinsdagmiddag in Zeist met de KNVB-top. Oorspronkelijk stond de EK-evaluatie voor donderdag gepland, maar de hoofdrolspelers besloten alsnog eerder bij elkaar te komen. De conclusie was onvermijdelijk: De Boer vertrekt als Oranje-bondscoach.

Het Nederlands elftal startte het EK met de doelstelling om minimaal de halve finale te halen, maar na drie gewonnen groepswedstrijden tegen achtereenvolgens Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië was Tsjechië, de nummer 40 van de wereldranglijst, in de achtste finales te sterk (0-2).

De ontluisterende nederlaag markeert het einde van een turbulente periode voor De Boer. De oud-trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United volgde negen maanden geleden de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op, maar kon de scepsis nooit wegnemen.

Eind augustus komt de Nederlandse selectie weer bij elkaar voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). Het is de bedoeling dat er dan een nieuwe bondscoach voor de groep staat.