Rode Duivels moeten voorbij topdoelman: ‘Voorbestemd voor de wereldtop’

Rode Duivels moeten voorbij topdoelman: ‘Voorbestemd voor de wereldtop’

29-06-2021 15:30 Laatste update: 16:03
4

Ons land heeft met Thibaut Courtois een wereldtopper tussen de palen staan. De Italianen moeten met Gianluigi Donnarumma echter niet onderdoen. Willen de Rode Duivels voorbij Italië geraken zullen ze ook voorbij de Italiaanse muur in doel moeten.

Tegen Oostenrijk incasseerde de Italianen nog eens een goal. Voor Donnarumma was het zijn eerste tegendoelpunt in twaalf wedstrijden. De Italiaanse defensie speelt daar natuurlijk ook een rol in, maar dat Donnarumma een topper is staat buiten kijf.

‘De doelman maakt dit tornooi een geweldige indruk’, pent Het Nieuwsblad neer. ‘Dat de boomlange Italiaan een toptalent is weet iedereen natuurlijk. Wie op zijn zestiende debuteert en zes jaar later al zo een 300 profwedstrijden op de teller heeft is voorbestemd om een wereldtopper te worden. Vraag dat maar aan Courtois’, vervolgt de krant.

Toch heeft het blazoen van Donnarumma ook een klein smetje gekregen. Zo wordt de Milan-doelman afgeschilderd als een geldwolf nadat hij meermaals zijn contract weigerde te verlengen en nu gratis naar PSG trekt. ‘Het is niet voor niets dat er na zijn vervanging tegen Wales gefluit te horen was op de tribunes. Al zal de nationale ploeg daar niet van wakker liggen. Met achttien clean sheets in 30 interlands is hij in uitstekende doen. Aan Lukaku en zijn collega’s om daar verandering in te brengen’, besluit het nieuwsmedium.