OFFICIEEL: Anderlecht doet zaakjes met Man City en huurt verdediger Harwood-Bellis

OFFICIEEL: Anderlecht doet zaakjes met Man City en huurt verdediger Harwood-Bellis

27-06-2021 12:05 Laatste update: 12:15
26

RSC Anderlecht heeft weer zaken gedaan met Manchester City. Taylor Harwood-Bellis komt voor één seizoen over op huurbasis. De talentvolle verdediger slaagde voor zijn medische proeven en heeft een huurovereenkomst getekend.

Via de officiële kanalen maakt Anderlecht bekend dat Harwood-Bellis zich aan de club verbonden heeft, althans op tijdelijke basis. De Engelsman is een rechtsvoetige centrale verdediger. Bij City kreeg hij nog geen kansen in de hoofdmacht, maar in een uitleenbeurt bij Blackburn Rovers maakte hij wel indruk. In de Championship was Harwood-Bellis goed voor negentien wedstrijden.

Na Wesley Hoedt is hij al de tweede verdediger die Anderlecht deze zomermercato haalt. Mogelijk vormen beide heren straks het hart van de achterhoede van paars-wit, aangezien Hoedt linksvoetig is. Het voorbije jaar rekenden de Brusselaars op Matt Miazga, maar hij lijkt niet meer terug te keren na zijn uitleenbeurt van Chelsea FC.

Harwood-Bellis kwam de laatste jaren ook steevast uit voor de Engelse jeugdelftallen. Dat Anderlecht met Man City zaken doet, hoeft niet te verbazen. De link met Vincent Kompany is snel gelegd. Vorig seizoen kwam Lukas Nmecha al over op huurbasis. Hij deed het geweldig in Brussel en aast nu op een stap hogerop.