Jong getint Club Brugge begint seizoen met gelijkspel tegen Beerschot

26-06-2021 19:48
2

Club Brugge is er niet in geslaagd om de eerst oefenpartij van het nieuwe seizoen te winnen. In het eigen oefencomplex speelde een zeer jong Blauw-Zwart met 1-1 gelijk tegen K. Beerschot V.A.

Club Brugge kon geen beroep doen op enkele internationals zoals Hans Vanaken, Simon Mignolet en Eduard Sobol. Terwijl ook spelers zoals Odilon Kossounou en Charles De Ketelaere nog op vakantie waren. Dat was er ook aan te zien bij de landskampioen.

Club Brugge had het moeilijk in de eerste helft tegen een Beerschot dat al enkele weken langer bezig is aan de voorbereiding aan het nieuwe seizoen. Op één kansje voor Noa Lang na, kwam Club Brugge er amper aan te pas.

Ook sterkhouders zoals Ruud Vormer en Bas Dost wisten zich niet te profileren in het elftal voornamelijk gevuld met jonkies. Beerschot daarentegen rekende wel op de sterkste elf en wist nog voor het half uur via Ryan Sanusi op voorsprong te komen. Verder kwam het amper in de problemen tegen de landskampioen.

Nieuwe helft, ander Club Brugge
Zoals voor de wedstrijd aangegeven besloot Philippe Clement om tijdens de rust zijn ploeg volledig te wisselen. Ook hier kregen jonge talenten de kans om zich te tonen. Toptalenten Mbamba en Sandra werden bijgestaan door onder meer Mats Rits, Clinton Mata en David Okereke.

De tweede helft zorgde ook voor een Club Brugge met een ander gezicht. Een snediger Club Brugge dat ook duidelijk op zoek ging naar die gelijkmaker. Bij Beerschot wisselde men ook na een half uur voetballen en hadden de Antwerpenaren het duidelijk toch moeilijk tegen Blauw-Zwart.

Echt grote kansen (op één voor David Okereke na) wist Club Brugge echter te creëren, al kwam het ook nooit meer echt in gevaar tegen Beerschot. De wedstrijd leek ook op een 0-1 eindstand te gaan eindigen, maar in het slot wist Okereke toch nog een verdiende gelijkmaker te scoren: 1-1/