Ook professor wijst naar voordeel Portugal: “Kan zeker een factor spelen

Ook professor wijst naar voordeel Portugal: “Kan zeker een factor spelen"

24-06-2021 17:44
7

Zondagavond staat de klepper tussen de Rode Duivels en Portugal op het programma in Sevilla. Door de warme temperaturen zijn er veel die denken dat de Portugezen in het voordeel zijn, ook dokter Johan Bellemans.

De orthopedisch chirurg en Chief Medical Officer van het BOIC ziet een voordeel voor Portugal. "De wedstrijd vindt zondag al plaats, er is meer tijd nodig om gewoon te worden aan de omstandigheden. De Portugezen zijn dus sowieso in het voordeel. Ze zijn veel meer gewoon aan de bijzonder warme omstandigheden dan de Rode Duivels. Dat kan zeker een factor spelen."

Het stadion van Sevilla is een hete bakoven. "De luchtvochtigheid in Sevilla is niet zo bijzonder hoog. We spreken dan over een droge warmte. Het lichaam kan dan door te zweten toch nog afkoelen, dat kan veel minder met een hoge luchtvochtigheid zoals tijdens de Olympische Spelen in Tokio het geval zal zijn", aldus Bellemans tegenover Sporza.

Eerder sprak ook de bondscoach van Portugal Fernando Santos al over de hitte in Sevilla: "Maar wij zijn meer gewend aan zulke temperaturen. De hitte in Sevilla kan dus een bondgenoot zijn", klonk het.