Vandevoordt moet uitkijken bij KRC Genk: Ik zal de strijd aangaan

Vandevoordt moet uitkijken bij KRC Genk: "Ik zal de strijd aangaan"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 12:15di 22-06-2021 om 12:15

Maarten Vandevoordt is volgend seizoen de onbetwiste nummer één bij KRC Genk. In zijn schaduw kan ook Tobe Leysen groeien. De tweede keeper wil Vandevoordt het vuur aan de schenen leggen. 

Leysen heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot 2025. Hij mikt volgend seizoen voluit op speelminuten. "We spelen Europees tot aan en misschien zelfs voorbij de winterstop. Dat betekent veel wedstrijden", geeft Leysen aan bij Het Belang Van Limburg. "De wetenschap zegt dat dit hele programma onmogelijk door één keeper kan worden afgewerkt. Ik wens het Maarten niet toe. Maar hij kan schorsingen of blessuurtjes tegenkomen. Dan is het aan mij om die kans te grijpen."

Leysen kent zijn concurrent heel goed, want ze groeiden samen op in de jeugdopleiding. "Op dit ogenblik heeft hij een streepje voor. Daar wil ik niks op afdingen. Hij heeft al ervaring opgedaan. Ik besef ook dat ik volgend seizoen geen veertig keer onder de lat zal staan. Maar ik ga Maarten wel laten voelen dat ik er ben. Ik ga de strijd aan voor die eerste plaats."

KRC Genk begint op 23 juli aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Met Standard wacht dan meteen een gevaarlijke tegenstander. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws