Rode Duivels winnen uitzwaaiwedstrijd met 1-0 tegen Kroatië

06-06-2021 22:37 Laatste update: 22:37
31

Het was de laatste test voor de Rode Duivels vooraleer ze richting het EK trekken. De uitzwaaiwedstrijd tegen Kroatië was een goede test want de Belgen speelden een goede wedstrijd. Romelu Lukaku was de man bij de Belgen met een doelpunt en een sterke prestatie.

Martinez koos voor een aangepaste opstelling in vergelijking met de oefeninterland tegen Griekenland. Tielemans, Vertonghen, Castagne, Chadli en Mertens kwamen aan de aftrap en in doel nam Courtois opnieuw zijn plaats in. Maar het was Kroatië die scherp uit de kleedkamer kwam en België een beetje onder de voet liep zonder echt veel kansen te versieren.

Na 15 minuten kwamen de Belgen opzetten via Chadli en Lukaku maar echte kansen kregen de Belgen ook niet. Na twintig minuten maakte Lukaku zich knap vrij en zag zijn schot op de kruising vliegen, in de rebound belandde Carrasco zijn kopbal op de lat. Niet veel later was het dan toch prijs voor de Belgen. Een voorzet van Mertens werd door Vertonghen en Denayer gedevieerd tot bij Lukaku die vanuit de draai zijn 60e doelpunt voor België binnen knalde. De Rode Duivels begonnen aarzelend aan de wedstrijd maar namen na het kwartier de greep op de wedstrijd en gingen verdiend rusten met een 1-0 voorsprong.

Martinez koos in de tweede helft voor Vermaelen in plaats van Vertoghen. De tweede helft begon goed met een goede mogelijkheid voor Carrasco op aangeven van Castagne, maar de vleugelspeler knalde de bal hoog over. België controleerde de wedstrijd maar Kroatië kon sporadisch eens dreigen met Modric als katalysator. Toch kwamen de Belgen nog dicht bij de 2-0 via Lukaku maar hij werd voldoende gehinderd bij het koppen.

Op het uur waren het de typische vervangingen die de wedstrijd wat lieten doodbloeden. België controleerde de wedstrijd verder en hield alles goed op slot. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kregen we het wederoptreden van Eden Hazard. Op het einde van de wedstrijd kwamen de Belgen nog dicht bij een dubbele voorsprong via Lukaku en Thorgan Hazard maar het was net niet.

Martinez kan tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeg vandaag en we kunnen met vertrouwen richting de groepsfase van het EK.