Martinez: De Bruyne onderging vandaag operatie, maar sluit maandag aan

Martinez: "De Bruyne onderging vandaag operatie, maar sluit maandag aan"

05-06-2021 15:00 Laatste update: 15:08
7

Zondagavond spelen de Rode Duivels tegen Kroatië. Dat zullen ze zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne moeten doen. Bondscoach Roberto Martinez gaf op de persconferentie een update over zij sterspeler. "De Bruyne onderging vandaag operatie, maar sluit maandag aan."

Martinez opende zijn persbabbel met deze belangrijke update. "Na een evaluatie gisteren bleek dat Kevin De Bruyne een operatie moest ondergaan voor zijn blessures. Die vond vandaag plaats en verliep goed. Hij sluit maandag aan bij de groep zoals voorzien was." Hoewel er dus eerst werd gezegd dat een operatie niet nodig was, is dat nu toch moeten gebeuren. 

Martinez gaat ook dieper in op wat er juist is gebeurd. "Het was een operatie om de structuur van de oogkas op lange termijn veilig te stellen, zodat er later geen "issues" optreden. Maar het gaat nu goed met hem." De Bruyne zelf wil liefst zo snel mogelijk aansluiten bij de groep. "Hij kan niet wachten om opnieuw op het veld te staan. Het is overigens geen operatie, die maar 20 minuten duurde, waar je lang van moet herstellen. Integendeel. Daardoor zal hij wellicht zonder bescherming kunnen spelen."