Strupar over Kroatië: “Met minder dan halve finale niet tevreden”

Strupar over Kroatië: “Met minder dan halve finale niet tevreden”

05-06-2021 14:30
25

Zondagavond oefenen de Rode Duivels tegen Kroatië. Een duel tussen het nummer drie en twee van afgelopen WK. Wie Kroatië zegt, zegt Branko Strupar. Hij laat daags voor de wedstrijd zijn licht schijnen over de nationale ploeg van Kroatië. 

Drie jaar geleden kroonden de Kroaten zich nog tot vicewereldkampioen. Sindsdien heeft het afscheid moeten nemen van enkele ervaren pionnen. Maar Strupar vertelt in Het Laatste Nieuws dat er enkele jonge jongens zijn opgestaan. "Nikola Vlasic van CSKA Moskou is een topper in wording als aanvallende middenvelder. Samen met Brozovic - ploegmakker van Lukaku bij Inter - en Modric moet hij het middenveld vormen.”

Kroatië zag met Mario Mandzukic wel een belangrijke pion wegvallen. Strupar weet wie de twee grootste kanshebbers zijn om zijn plaats in te nemen in de spits. “En voorin moet de bondscoach een keuze maken tussen Andrej Kramaric die 20 goals maakte voor Hoffenheim dit seizoen of Bruno Petkovic van Dinao Zagreb. Zij proberen allebei de leemte die Mandzukic heeft achtergelaten op te vullen.”

Voorts blijven de Kroaten razend ambitieus voor het komende EK. Al is die ambitie niet realistisch volgens Strupar. "Kroaten zijn speciale mensen. Met minder dan een halve finale zijn ze niet tevreden, maar ik denk niet dat dat realistisch is."